T +31(0)77 - 46 34 463 info@swiss-trans.nl

Transportspecialist voor Zwitserland

Swiss-Trans uw transportspecialist voor Zwitserland.

Op zoek naar een flexibele en betrouwbare partner voor transport van en naar Zwitserland? Swiss-Trans regelt het van verzendadres tot aan de eindbestemming. Met dagelijks transporten van en naar Zwitserland garanderen wij snelle, stipte en veilige levering.

Waarom transport Zwitserland?

Omdat Zwitserland buiten de EU valt, gelden daar andere regels en procedures rondom douaneformaliteiten. In 2001 werd het lidmaatschap in een referendum door een meerderheid van de Zwitsers afgewezen. Daar lijkt voorlopig ook geen verandering in te komen. De status van Zwitserland als niet-EU land heeft gevolgen voor transport naar Zwitserland. Er is met Zwitserland wel een hechte handelsrelatie. Er zijn in de afgelopen jaren veel barrières weggenomen in diverse handelsakkoorden. Deze akkoorden geven Zwitserland directe toegang tot belangrijke sectoren van de Europese markt. Ze regelen onder meer het vrije verkeer van personen, wederzijdse erkenning van producteisen en de mogelijkheid om mee te dingen in publieke aanbestedingen in transport. Zwitserland stelt zijn eigen voorwaarden op het gebied van handel. Door ons te specialiseren in de gebruiken en regels helpen we u met de best mogelijk transportoplossing naar Zwitserland. We ontzorgen, en organiseren uw transport vanaf uw bedrijf tot aan de eindbestemming.

Invoeren en inklaren van producten in Zwitserland.

Swiss-Trans heeft directe en daardoor korte lijnen met diverse partners in Zwitserland. Partners die we vertrouwen en waar we al vele jaren mee samenwerken. Daarmee hebben wij een groot netwerk in Zwitserland. Doordat de lijnen kort zijn kunnen we snel reageren en ook transporten heel gericht inplannen bij de diverse grensovergangen. Een soepele doorvoer en korte leveringstijden worden daarmee een feit.

Laadkleplevering in heel Zwitserland tot op de eindbestemming.

Door ons grote netwerk en nauwe samenwerking kunnen we leveren tot aan de eindbestemming. De overslag en distributie van uw transport naar Zwitserland vindt lokaal plaats bij door ons zorgvuldig geselecteerde partners. Ook het benodigde papierwerk wordt door Swiss-Trans en haar partners nauwkeurig verzorgd. De samenwerking met partners levert 1 op 1 een groot netwerk in Zwitserland. Zo hebben we bijvoorbeeld voor transport naar de regio’s Basel, Geneve, Lausanne en Zurich samenwerkingspartners voor de wat kleinere zendingen. Deze Zwitserse partners in transport hebben kennis van de regio en de mogelijkheden kleine zendingen vertrouwd te distribueren.

Flexibel in transport van en naar Zwitserland.

Door de korte lijnen en continue lopende lijnen van en naar Zwitserland is Swiss-Trans zeer flexibel. Zeker als het gaat om de iets kleinere zending van 1-5 pallets. Vaak lukt het ons om binnen 48-(72 uur uw transport naar Zwitserland te organiseren.

Wat kost transport naar Zwitserland?

De kosten voor transport naar Zwitserland hangen uiteraard af van diverse factoren. Naast de afstand die de zending af gaat leggen spelen de volgende onderdelen een rol:
  • Ophaaladres en afleveradres
  • Formaat, aantal palletplaatsen
  • Gewicht van het geheel
  • Mogelijkheid om eenvoudig te laden in Nederland
  • Afleveren op 1 adres of distributie lokaal in Zwitserland
  • Laadkleplevering
  • Eenmalig of repeterende transportopdracht
Gewoon een prijs geven kan dus niet. Maar we maken graag voor u een passende prijsopgaaf. Uiteraard is de prijsopgaaf voor transport naar Zwitserland vrijblijvend.

Waarom is transport naar Zwitserland interessant?

Zwitserland is een interessante markt voor u als Nederlandse ondernemer. De Zwitsers hebben een hoog besteedbaar inkomen. Ze kopen graag producten van hoge kwaliteit. Denk aan de Zwitserse degelijkheid en betrouwbaarheid. Daarnaast denken de Zwitsers onafhankelijk maar wel internationaal. Transport naar Zwitserland kan daarom interessant zijn maar ook lastig. En daar komt Swiss-Trans in beeld. Wij kunnen u helpen bij het betreden van de Zwitserse markt.

Gaat u Exporteren naar Zwitserland denk dan aan de uitvoeraangifte!

Als u goederen uitvoert die op de gemeenschappelijke Europese markt zijn gebracht of hier zijn gemaakt, dan moet u hiervan aangifte doen bij de douane. Dit heet de uitvoeraangifte of exportaangifte (EX-A). Deze verplichting geldt ook voor uitvoer naar Zwitserland. Swisstrans helpt u hierbij. Er moet namelijk eerst toestemming van de douane zijn, voordat u goederen mag uitvoeren. Uitvoeraangifte heeft te maken met de handelsverplichtingen die Nederland in internationaal verband is aangegaan. Zo mogen sommige goederen niet naar bepaalde landen vervoerd worden, bijvoorbeeld vanwege politieke (boycot) of strategische redenen.

Onze expertise:

ZWITSERLAND

Wij hebben jarenlange ervaring in het verzorgen van alle soorten van transport van stukgoederen tot volle wagenladingen naar alle bestemmingen

Lees meer

Oostenrijk

Voor transporten van en naar alle bestemmingen in dit Alpenland bent u bij ons aan het juiste adres!

Lees meer

Kantoor

Swiss-Trans B.V.
De Kooy 5
5861 EH Wanssum
Nederland

Bel ons

Tel: +31(0)77 – 46 34 463

Perry Laarakker: +31(0)6 23 75 44 13
Ralf Mulders: +31(0)6 12 83 07 85

EMAIL ons

info@swiss-trans.nl